Hlavní obsah

Policisté na Zlínsku lovili na silnici poletující tisíce

Právo, alf
Zlín

Velmi neobvyklý zážitek mají za sebou policisté ze zlínského dopravního inspektorátu. Na frekventované páteřní trase mezi Malenovicemi u Zlína a Otrokovicemi sbírali poletující papírové bankovky.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Pozornost policejní hlídky upoutal předmět, který ležel na silnici. Když přes něj přejelo vozidlo jedoucí před ní, začaly se v okruhu několika desítek metrů vznášet papírové ústřižky, které ostatním řidičům mohly bránit ve výhledu z vozidla,“ přiblížila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Policisté zastavili a snažili se co nejdříve zjistit, o co jde. „Byli překvapení, když uviděli, že předmět na zemi je peněženka a vznášející se útržky jsou peníze,“ podotkla mluvčí. Policisté veškeré bankovky, které v okolí našli, posbírali.

Peněženka na střeše

„Jednalo se zejména o dvoutisícovky. Celkově našli policisté téměř čtyřicet tisíc korun, třicet eur, osobní doklady muže z Hodonínska a platební kartu,“ spočítala Kozumplíková.

Šťastný muž si přišel peníze vyzvednout na policejní oddělení do Zlína. „Vysvětlil, že byl ve Zlíně nakupovat, peněženku si po nákupu položil na střechu vozidla a zapomněl na ni,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám