Hlavní obsah

Policisté na Zlínsku hledají muže. Ženu objevili po devíti dnech

Zlín

Policisté v okolí Vizovic na Zlínsku pátrají po Stanislavu Hrůzkovi. Muž měl již dříve psychické problémy a lidem se může zdát zmatený, uvedl ve čtvrtek mluvčí policie Petr Jaroš. Muže policisté hledají bezvýsledně od středečního večera. Podařilo se jim ale najít ženu, po které pátrali devět dní.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Ilustrační foto

Článek

Muže naposledy viděli lidé v pondělí večer nad Vizovicemi, na místě zvaném Čamínka. Hledají jej desítky policistů, hasičů a dobrovolníků.

Muž je asi 180 centimetrů vysoký, hubené postavy a má středně dlouhé hnědé vlasy. "Na sobě měl zelenou montérkovou blůzu a zelené montérkové kalhoty s modrými záplatami na kolenou," uvedl Jaroš.

Pohřešovaná se chtěla zabít

Ojedinělé bylo podle něj nalezení jednašedesátileté ženy z Fryštáku na Zlínsku. "Zmizela minulé pondělí a od té doby policisté a hasiči provedli několik pátracích akcí. Prohledávali nejen okolí bydliště, ale také vodní plochy v blízkosti Fryštáku. Vše bezvýsledně," uvedl Jaroš.

Ve středu se policistům ozval muž, který ženu potkal mezi Fryštákem a Štípou. Policisté ji na místě nenašli, ale pátrali v okolí. Ženu našli na mostě přes Fryštáckou přehradu. "Nebyla v dobrém psychickém stavu a fyzicky na tom nebyla také nejlépe. Byla unavená a vysílená. Sotva se držela na nohou," dodal mluvčí.

Žena přebývala devět dní nedaleko zlínské zoologické zahrady, přespávala v lese u starého včelína.

"Žena se již v minulosti pokusila spáchat sebevraždu, chtěla ji spáchat i nyní, ale nenašla k tomu odvahu," poznamenal Jaroš. Pro policisty je nález pohřešovaného člověka po tak dlouhé době nezvyklý. "Většinou již nalezneme jen tělo," řekl Jaroš.

Reklama

Výběr článků

Načítám