Hlavní obsah

Policisté, kteří se fotili s Kajínkem, dostali trest. Je tajný

Právo, hon
Ostrava

Trojice ostravských policistů, která se v březnu při náhodném setkání v Ostravě vyfotila s propuštěným vrahem Jiřím Kajínkem, dostala kázeňské tresty. V úterý o tom informovala mluvčí ostravské policie Gabriela Pokorná. Jaké tresty policisté dostali, už nesdělila s poukazem na to, že jde o neveřejnou záležitost.

Foto: Michael Polák, Právo

Jiří Kajínek po propuštění z věznice, kde strávil 23 let.

Článek

V úvahu připadá široká škála trestů od napomenutí po snížení mzdy a odnětí hodnosti až po propuštění. Policie se přesto omezila na strohé oznámení v úřední řeči: „Ředitel Městského ředitelství policie Ostrava v rámci neveřejného řízení ve věcech služebního poměru uznal vinnými z kázeňského přestupku tři policisty a uložil jim kázeňský trest dle ustanovení § 51 odstavce 1 zákona o služebním poměru příslušníků bezpečnostních sborů. Rozhodnutí jsou pravomocná,“ sdělila Pokorná.

Na dotaz, proč není možné zveřejnit písmeno příslušného odstavce, ale pouze jeho číslo, sdělila: „Vedená kázeňská jednání jsou neveřejná.“

S vrahem se fotí fanoušci

S omilostněným nájemným vrahem Jiřím Kajínkem, který dostal kontroverzní milost prezidenta Miloše Zemana, se na jeho přednáškách fotí stovky lidí a ještě mu za to platí vstupné.

Fotografie, která zachycuje tři ozbrojené ostravské policisty s propuštěným zločincem, hrdě se usmívající, se objevila na sociálních sítích. Vznikla před budovou Vysoké školy báňské - Technické univerzity v Ostravě. Nadřízení policistů později tento skutek označili za politováníhodný a podali podnět k prověření jejich počínání.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám