Hlavní obsah

Policisté dopadli vraha v rekordně krátkém čase

Právo, Aleš Fuksa
Uherský Ostroh

Pouhých šest dní stačilo zlínským kriminalistům k dopadení vraha osmdesátileté důchodkyně z Uherského Ostrohu. 40letý pachatel, který se ve čtvrtek k činu po zadržení doznal, chtěl původně stařenku pouze okrást. Majitelka jej však přistihla ve chvíli, kdy v domě hledal cennosti a peníze.

Článek

„Muž podle všeho dostal strach, že ho žena udá policii a rozhodl se, že tomu zabrání tím nejhroznějším způsobem. Ženu, která se snažila bránit, udusil a začal zakrývat stopy,“ uvedla k případu krajská policejní mluvčí Jana Bartíková.

Domek dál prohledával a přitom kolem sebe rozhazoval věci. Mimo jiné pohodil i zapnutý přímotop, který začal hořet. Pachatel nechal zcela vědomě oheň přejít v rozsáhlý požár a z domu utekl se sto tisíci korunami. Plameny v noci na pátek 5. února způsobily škodu za 800 tisíc korun.

Vrah je obviněn ze tří trestných činů, a to porušování domovní svobody, poškozování cizí věci a z vraždy. Podle nového trestního zákoníku mu právě za vraždu hrozí trest odnětí svobody na 15 až 20 let, nebo výjimečný trest.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám