Hlavní obsah

Policisté dopadli po osmi letech pachatele. Ze služebny na Domažlicku jim obratem utekl

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Domažlice

Policistům z Horšovského Týna na Domažlicku uprchl minulý týden ze služebny Marcel Virág, kterého zadrželi pro podezření z majetkové trestné činnosti. Po 35letém muži z Mostu je vyhlášeno pátrání už od roku 2008, od té doby se ukrýval v Anglii. Okolnosti jeho útěku nyní vyšetřuje Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS).

Foto: Policie ČR

Hledaný Marcel Virág se pohybuje ve vozidle s britskou poznávací značkou.

Článek

„Případ jsme si převzali,“ potvrdila pouze mluvčí GIBS Radka Sandorová s tím, že nikdo zatím nebyl obviněn. Jak se Virágovi podařilo utéci, nechtěla blíže specifikovat. „Vyšetřování je teprve na začátku,“ uvedla mluvčí GIBS.

Podle zjištění Práva policisté hledaného muže převezli do objektu, který funguje jako provizorní služebna, neboť budova místního obvodního oddělení je v havarijním stavu. Podle zatím nepotvrzených informací Virág odstrčil policistu, který ho doprovázel na toaletu. Při jeho následném pronásledování v ulicích města policisté ještě nabourali služební vozidlo.

„Podezřelý se pohybuje po domažlickém okrese v automobilu značky Peugeot 607 modré barvy s britskou státní poznávací značkou,“ uvedla domažlická policejní mluvčí Dagmar Brožová v pátrací relaci.

Virág je vysoký asi 178 centimetrů, má hubenou postavu a hnědočerné, vlnité vlasy. Souhlas se zadržením na něho vydalo Okresní státní zastupitelství v Teplicích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám