Hlavní obsah

Policisté dopadli muže, který měl v Plzni střílet na autobus

– Plzeň
Právo, zaš, nig

Během jediného dne se krajským kriminalistům podařilo dopadnout muže, který měl v úterý v Plzni střílet na autobus městské hromadné dopravy. Právo o tom ve středu večer informovala mluvčí krajské policie Ivana Jelínková.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Policisté zjistili pachatele a zajistili střelnou zbraň. Veřejnosti žádné nebezpečí nehrozí. Na případu i nadále spolupracujeme se státním zastupitelstvím,“ sdělila Jelínková.

Vyšetřování případů nadále okračuje. Muž zatím nebyl obviněn, motiv zůstává neznámý. Incident se odehrál v úterý před 23. hodinou, kdy autobus plný lidí zasáhlo několik střel.  Nikdo z cestujících nebyl zraněn.

Podle informací Práva to byl vůz linky číslo 30. Pachatel neměl použít velkou zbraň. Autobus zasáhl zřejmě třikrát, poškozeno bylo sklo v zadní části vozu. Vše se mělo odehrát na úseku trasy mezi Borskými poli a konečnou tramvají číslo 4. Borská pole jsou průmyslovou zónou, kde pracuje mnoho dělníků ze zahraničí.

Ministr vnitra Milan Chovanec se v tomto smyslu k případu vyjádřil na sociální síti Twitter: „Střelba na autobus vozící převážně zahraniční dělníky v Plzni. Nakolik může jít o další politickou provokaci, šetří policie,“ uvedl ve středu ráno.

„Uvidíme, co se ukáže při dalším vyšetřování. Požádal jsem policii, aby tu věc brala velmi vážně, a aby v případě potřeby přesunula kapacity z dalších krajů. Zatím tak, jak jsem mluvil s náměstkem policejního prezidenta, to není potřeba a plzeňská policie na to kapacitně stačí,“ uzavřel Chovanec.

Reklama

Výběr článků

Načítám