Hlavní obsah

Policisté dopadli lupiče, kteří na Zličíně stříleli ze samopalu

– Praha

Kriminalisté zadrželi skupinu lidí, které podezírají z přepadení dodávky s penězi v Praze-Zličíně. Pachatelé na vůz několikrát vystřelili ze samopalu, pracovníkům bezpečnostní agentury se ale podařilo před nimi ujet. Policie případ vyšetřuje jako pokus o vraždu.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Rozstřílený vůz bezpečnostní agentury

Článek

O vývoji v případu informovala mluvčí policie Andrea Zoulová, další podrobnosti sdělí kriminalisté na odpolední tiskové konferenci. Mluvčí zatím neuvedla, kolik podezřelých policisté zadrželi a za jakých okolností se je podařilo dopadnout.

Ozbrojení lupiči přepadli vůz převážející peníze 25. března ráno před vchodem do obchodního domu IKEA. Řidič bezpečnostní agentury stihl nasednout a ujet, zastavil se zhruba po dvou kilometrech na nájezdu na Plzeň.

Útočníci po neúspěšném přepadení odjeli podle vyšetřovatelů v bílém autě typu combi, pravděpodobně to byla značka BMW některé z novějších modelových řad. Při přepadení se nikdo nezranil. Vzhledem ke střelbě kriminalisté již na začátku vyšetřování událost přehodnotili na pokus o vraždu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám