Hlavní obsah

Policisté chytili vraha bruntálské čerpadlářky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Severomoravským kriminalistům se podařilo objasnit březnovou vraždu bruntálské čerpadlářky. V úterý zadrželi místního devětačtyřicetiletého muže, který se přiznal, že matku tří dětí ubodal. Motivem jeho surového činu prý byly pouze peníze.

Foto: Pigy.cz

Pigyáda

Článek

Dnes o tom informovala mluvčí severomoravské policie Dagmar Bednarčíková.

Devětačtyřicetiletá žena byla zavražděná za bílého dne začátkem března na odlehlé rodinné pumpě na Žlutém kopci. O dvanáct dní později byla taktéž ubodaná jednadvacetiletá místní servírka.

"Dívčin vrah byl dopaden ještě ten samý den. Policisté prověřovali, zda nemá na svědomí i předchozí skutek. To se však nepotvrdilo," připomněla Bednarčíková.

Důkazy na pachatele jasně ukázaly

Protože se jednalo o jedinou letošní neobjasněnou vraždu, policie se vyšetřování věnovala ve dne v noci.

"Bylo třeba prověřit stovky vytypovaných osob, ověřit jejich alibi a vyloučit je nebo poslat do dalšího kola. Dále byli přizváni znalci z různých oborů," pokračovala mluvčí.

Právě u vypracovaného psychologického profilu pachatele či poznatků soudních lékařů o jeho výšce, věku a tělesné kondici se nakonec ukázalo, že na zadrženého muže přesně sedí. Kriminalisté se ale opírali i o výsledky z oboru biologie a genetiky, protože se na místě činu našla vražedná zbraň.

Nakonec se rozhodli zadržet jednoho z okruhu podezřelých, který bydlí přímo v Bruntálu. Protože ho podle Bednarčíkové nezastihli doma, museli po něm ještě dál pátrat.

"Devětačtyřicetiletý J.K. se pod tíhou předestřených důkazů doznal. Policejní komisař mu sdělil obvinění z trestného činu vraždy a v současné době je v policejní cele," řekla dál Bednarčíková s tím, že policie dala státnímu zástupci podnět k návrhu na vzetí do vazby. Stíhanému muži hrozí až výjimečný trest.

Reklama

Související témata:

Související články

Brutální vrazi čerpadlářky stále unikají

Severomoravským policistům se stále nepodařilo dopadnout vrahy, kteří ve čtvrtek za bílého dne zavraždili 49letou čerpadlářku a matku tří dětí na opuštěné...

V Bruntále našli další ubodanou ženu

Zavražděnou mladou ženu našla v úterý ráno manželka majitele bruntálského baru Fenix. Barmanka ležela na zemi v podniku ubodaná. Provozovatel zatím neví,...

Výběr článků

Načítám