Hlavní obsah

Policisté chytali migranty v dodávce, další uprchlíci se schovávali v kukuřici

Za necelý týden dopadli policisté na jihu Moravy už téměř 150 migrantů, z toho pět dětí. V drtivé většině šlo o utečence ze Sýrie, kteří do Česka přijeli ze Slovenska. Policisté upozorňují, že oproti předchozím měsícům se čísla zvedají.

Zadržení dodávky s migrantyVideo: Policie ČR

 
Článek

„Ve středu dopoledne hlídky na Břeclavsku odhalily dva převaděče, kteří ve dvou dodávkách převáželi několik nelegálních migrantů. V jednom případě pak dodávku musela dokonce svým služebním vozem zablokovat břeclavská prvosledová hlídka, která následně řidiče za použití donucovacích prostředků pohotově zpacifikovala,“ uvedl v pátek policejní mluvčí Petr Vala.

Podle mluvčího se v nákladovém prostoru vozidla v tu chvíli tísnilo dalších osm lidí. Převaděčům hrozí až pětileté vězení.

Z otvoru v odstaveném náklaďáku na Žďársku vylézali migranti

Krimi

„Naposledy bylo sedm migrantů odhaleno ve čtvrtek večer poblíž obce Hrušky na Břeclavsku. Ti se před hlídkami zase marně snažili ukrýt v kukuřici. Všichni zajištění uprchlíci následně putují do Zařízení pro zajištění cizinců, kde podle mezinárodních smluv probíhá realizace zpětného předání do států, ze kterých k nám přicestovali,“ řekl Vala.

Záběry z vrtulníku ze zásahu proti ilegální migraciVideo: Policie ČR

Policisté jsou podle mluvčího na nelegální uprchlíky nachystaní. „Při vyhledávání hlídky často používají i nejmodernější techniku, kterou jsou například drony, nebo speciální přístroj, jenž dokáže odhalit ukryté osoby pomocí zachycení tlukotu srdce,“ dodal Vala.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám