Hlavní obsah

Policista zlomil čelist muži, který mu přebral milou

Novinky, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Se zlomenou čelistí skončil v neděli večer v nemocnici 24letý muž z Plzně, kterého napadl o 13let starší romský policista služebně zařazený na rokycanském dopravním inspektorátu. Incident se odehrál v pasáži Hypermarketu Tesco na Rokycanské třídě v době, kdy byl policista ve svém volnu.

Foto: Josef Kůrka

nástup

Článek

Motivem činu byla podle plzeňské státní zástupkyně Jaroslavy Paškové žárlivost. "Policista zřejmě neunesl skutečnost, že si jeho milá našla jiného muže. U stánku s dekorativní kosmetikou, kde žena prodává, svého soka udeřil do obličeje a přerazil mu sanici," upřesnila státní zástupkyně. Podle ní bude policista obviněn z trestného činu ublížení na zdraví a hrozí mu kromě ztráty zaměstnání ještě rok vězení.

Policista se šel udat

"Vzal mi holku, kterou miluji. Nebyli schopni mi to říci. Pak na mě udělal nějaké gesto, už ani nevím jaké a já jsem ho praštil do obličeje. Spadly mu brýle a chytil se za tvář. Hned jsem ho začal litovat a řekl mu, ať mi tu ránu vrátí. Sandra ho objala kolem ramen a postavila se mezi nás. Pak jsem šel pryč," vysvětlil policista své počínání.

Zhrzený policista se cestou z hypermarketu zastavil na místní policejní služebně, kde celou záležitost řádně oznámil. Zároveň řekl kolegům, kde bude v případě nutnosti k zastižení.

Rokycanský policejní ředitel Josef Křížek sdělil, že se jedná o dosud bezproblémového policistu, který slouží už více než deset let. "Na jeho vystupování jsem slyšel zatím samou chválu. Nevím, co to do něho vjelo," uvedl policejní šéf. Ten nyní zvažuje, zda policistu nechá dál sloužit nebo ho propustí do civilu. "Až se seznámím se závěry vyšetřování, potom rozhodnu," uzavřel Čížek.

Reklama

Výběr článků

Načítám