Hlavní obsah

Policista sázel, lhal při žádosti o půjčky a loudil peníze od mladých žen, stíhá ho GIBS

Novinky, jdu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Měl chránit zákon, ale sám ho porušoval, kvůli tomu teď policistu z Prahy stíhá Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Muž si půjčoval peníze na sportovní sázky a hry od různých finančních společností, přičemž uváděl lživé nebo zkreslené informace. Dluhy se později snažil řešit tak, že peníze loudil od mladých žen, které kontaktoval na seznamkách a sociálních sítích.

Foto: Denisa Telaříková, Právo

Ilustrační foto

Článek

Inspekce o případu informovala ve čtvrtek. Uvedla, že vyšetřovatel 35letého policistu z pražské pohotovostní motorizované jednotky obvinil z úvěrového podvodu, podvodu a z neoprávněného přístupu k počítačovému systému a nosiči informací. Trestnou činnost policisty zdokumentovala inspekce od roku 2013.

Policistu údajně tížily půjčky z minulých let, které si nasmlouval od různých finančních společností. „V žádostech o půjčky a úvěry uváděl nepravdivé nebo hrubě zkreslené údaje s cílem získat požadované finanční prostředky,“ uvedl mluvčí GIBS Ivo Mitáček. Peníze pak policista utrácel za sportovní sázky a hry.

Problémy s dluhy, které dosáhly statisícových částek, se nakonec muž snažil řešit tím, že peníze loudil od mladých žen, jež kontaktoval na seznamkách a sociálních sítích.

Policista ze zásahovky

Přízeň žen si podle Mitáčka získával především tím, že se prezentoval jako policista ze „zásahové jednotky”, díky fotografiím v uniformě i díky svému vzhledu. „Po navázání osobního kontaktu však policista brzy přicházel s různými požadavky na půjčky peněz od mladých žen,“ uvedl mluvčí.

Takto využitých žen mohlo být podle Mitáčka víc, než o kolika vyšetřovatelé vědí. GIBS proto žádá ženy, které policista oslovil nebo s ním byly v bližším kontaktu, aby se přihlásily na jejich lince 974 839 734.

Policista může jít v případě prokázání viny až na pět let do vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám