Hlavní obsah

Policista nechal peněženku na střeše auta, vzal mu ji celník

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tachov

Do hledáčku detektivů z Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) se dostal celník z Tachovska. O víkendu našel venku na zemi ležet peněženku, ve které bylo deset tisíc korun. S jejím vrácením ale příliš nepospíchal. Poctivého ducha v sobě našel, až když zjistil, že ho shání policisté.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Případ jsme převzali od policie, neboť možným pachatelem by mohl být příslušník ozbrojeného sboru. Zatím prověřujeme všechny okolnosti. Žádné obvinění jsme dosud nesdělili,“ řekla Právu mluvčí GIBS Radka Sandrová.

Podle informací Práva patřila peněženka policistovi. Ten ji zapomněl na střeše svého vozidla poté, co si do ní uložil peníze vybrané z bankomatu. Když chybu zjistil a vrátil se na místo, peněženku už nikde nenašel. Ztrátu nahlásil kolegům, kteří rozjeli pátrání.

Nálezce peněženky odhalily záběry z průmyslové kamery, policisté ještě týž den zjistili jeho totožnost. Muže ale nemohli sehnat, a tak se spojili s jeho příbuznými s tím, aby mu vyřídili, že má kontaktovat policii. Celník pak sám přišel oznámit nález peněženky.

Reklama

Výběr článků

Načítám