Hlavní obsah

Policista na motorce projel přejezd na červenou, mladík ho natočil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Litoměřice

Červená světla na železničním přejezdu ani sklápějící se závory nezabránily policistovi na motorce, aby přejel přes trať na Litoměřicku. Natočil ho přitom fanoušek železnice a policistovi nyní hrozí pokuta za přestupek nebo dokonce výpověď.

Policista projel přejezd na červenouVideo: Prima FTV

 
Článek

Videozáznam s nebezpečným manévrem zveřejnila televize Prima. Na záznamu z poloviny července lze vidět, jak jeden policista před blikajícím přejezdem zastaví, druhý ho ale honem přejede, než se sklopí závory.

„Aby se takhle zachoval příslušník policie a ještě když mě jasně viděl, že u toho přejezdu s kamerou stojím a málem dotyčného ještě smetla ta protější závora, to mi nejde na rozum," řekl televizi Nova muž, který po České republice natáčí železniční přejezdy a náhodou zaznamenal i tento manévr.

Podle mluvčí policie Šárky Poláčkové se nadřízení policisty přestupkem zabývají a zahájili s ním správní řízení. „Jedná se o podezření ze závažného porušení dopravních předpisů. Pokud bude podezření z dopravního přestupku potvrzeno, hrozí policistovi výrazný kázeňský postih odpovídající závažnosti dopravního přestupku,” řekla Novinkám Poláčová.

Podle zákona může být za tento přestupek uložena pokuta až pět tisíc korun, zákaz řízení a sedm bodů.

Policista neměl zapnuté majáky. Ale ani v případě, že by zapnuté byly, přejezd by přejet nemohl. Podle silničního zákona platí i pro vozidla s modrým majákem zákaz vjíždění na přejezd svítí-li červená světla. Dodržovat nemusejí akorát nejvyšší povolenou rychlost při přejezdu přes přejezd.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám