Hlavní obsah

Policista na Chomutovsku rozstřílel řidiči pneumatiku, ten ho pak pokousal

Chomutov

Ani několik výstřelů nezastavilo o minulém víkendu 48letého řidiče na Chomutovsku. Když mu policisté prostříleli pneumatiku, dal se na útěk, ale byl vzápětí zadržen. Následně jednoho příslušníka pokousal.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

Hlídka chtěla v sobotu večer zastavit ke kontrole auto na silnici I/13. Šofér ale zrychlil a začal ujíždět, přičemž ho nezastavil ani varovný výstřel. Pokračoval v bezohledné jízdě a ohrožoval ostatní řidiče.

Patnáctiletá dívka z Brna vzala auto babičce a ujížděla policistům. Mladší bratr jel za ní

Krimi

„Proto policista znovu použil služební zbraň. Několika výstřely z ní zasáhl zadní kolo pronásledovaného vozidla. Nakonec měl řidič vozidlo zastavit a dát se na útěk po svých,“ uvedla mluvčí policie Miroslava Glogovská.

Muž se dal na útěk, ale policisté ho brzy dostihli a zadrželi. Při zákroku jednoho policistu pokousal na prstu, jeho zranění naštěstí bylo vyhodnoceno jako lehké. Řidič neměl za volantem co dělat, protože má zákaz řízení do srpna. Navíc měl pozitivní test na drogy.

Po noci strávené v policejní cele ho policisté obvinili z trestných činů maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, ohrožení pod vlivem návykové látky a násilí proti úřední osobě. Hrozí mu až čtyři roky vězení, vyšetřování probíhá na svobodě.

Mladík v audi ujel policistovi před nosem, honička na Českolipsku skončila v oranici

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám