Hlavní obsah

Policista, který napadl cizince, byl propuštěn

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Třiadvacetiletý policista městského ředitelství v Plzni, který je stíhán za napadení cizince z Uzbekistánu, byl propuštěn. Muže napadl v restauraci v Rokycanech, cizinec je v nemocnici v kritickém stavu.

Článek

Policista byl studentem základní odborné přípravy na Střední policejní škole v Praze, sloužil ale v Plzni.

Policista se ještě s dalším mužem s cizince nejprve pohádal, poté jej podle krajské státní zástupkyně Renaty Havelkové shodil ze schodů. Muž se poranil na hlavě a začal krvácet do mozku. Jeho stav je kritický.

Proč k hádce došlo, není zatím jasné. Policistovi i druhému muži hrozí až osm let vězení za ublížení na zdraví.

Zraněného nejprve vezli na záchytku

Vyšetřující policisté se o incidentu dozvěděli až později. Personál podniku totiž přivolal pouze záchranku. Ta muže odvezla na ambulanci, kde ale lékaři rozhodli o převozu na záchytku, protože z něj byl cítil alkohol. Záchytka ale byla obsazená, proto sanitka muže odvezla na jeho ubytovnu. Její obyvatelé zavolali záchranku druhý den, protože muž se nehýbal a nereagoval.

„Dostali jsme až zprávu z nemocnice po dvou dnech. Zajistili jsme nahrávku z bezpečnostní kamery, kde je celý průběh té události zachycen. Když policisté zjistili, že jedním z podezřelých je jejich kolega, předali případ kolegům z Inspekce ministra vnitra,“ řekl rokycanský policejní ředitel Josef Svoboda.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám