Hlavní obsah

Policie zřejmě dopadla Bakalára podezřelého z brutální loupeže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc
Aktualizováno

Policisté podle informací ČTK dopadli Jána Bakalára podezřelého z loňského brutálního přepadení vozu bezpečnostní agentury s penězi v Přemyslovicích na Prostějovsku. Na muže, který je podezřelý z loupeže a pokusu vraždy, v souvislosti s přepadením vydali loni v březnu mezinárodní zatykač.

Foto: Policie ČR

Ján Bakalár

Článek

Policie tuto informaci v úterý nechtěla potvrdit s odkazem na středeční tiskovou konferenci v Olomouci. V evidenci osob v pátrání však již jeho jméno není.

Pětapadesátiletý Bakalár z Moravičan na Šumpersku je podle kriminalistů jedním ze tří pachatelů, kteří na vůz zaútočili na konci loňského února. Lupiči tehdy přepadli vůz převážející peníze při výjezdu z Přemyslovic na Konice. Podle prvotních informací ukradli asi 30 miliónů korun. Vyzbrojeni byli brokovnicemi a samopalem. Posádku vozu ohrožovali i ručními granáty.

Foto: Policie ČR

Rozstřílené okno dodávky po přepadení v Přemyslovicích.

Podle ředitele přepadené bezpečnostní agentury LOOMIS Martina Pekárka bylo přepadení na tuzemské poměry brutální. Pachatelé stříleli po autě, z místa odjeli terénním vozem khaki nebo světle lahvově zelené barvy.

Foto: Jiří Růžička, Právo

Automobil s penězi přepadli v Přemyslovicích na Prostějovsku ozbrojení lupiči.

Podle informací ČTK Bakalára již před čtyřmi lety dopadl v Prostějově policejní tým, jemuž se přezdívá "lovci lebek". Bakalár se tehdy vyhýbal nástupu do vězení. Zásah se tehdy uskutečnil v ulici Marie Pujmanové. Při akci asistovala i zásahová jednotka, policisté se totiž obávali toho, že Bakalár bude ozbrojený, což se nepotvrdilo.

Foto: Policie ČR

Hledaný Ján Bakalár

Recidivista Ján Bakalár má v trestním rejstříku sedm záznamů kvůli majetkovým trestným činům a chodil ozbrojen. Muž byl v roce 2007 odsouzen za krádež, do vězení ale nenastoupil. Vloupával se většinou do větších podniků, například zemědělských družstev. Podle zdroje ČTK byl v minulosti souzen i za pokus o vraždu policisty.

Foto: Mapy.cz

Ozbrojení lupiči ve čtvrtek dopoledne v Přemyslovicích na Prostějovsku přepadli vůz převážející peníze

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám