Hlavní obsah

Policie zatkla mezinárodně hledaného převaděče běženců

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Mezinárodně hledaného muže z Uherského Hradiště, na kterého vydali v Itálii mezinárodní zatykač, zatkli policisté ve čtvrtek večer při dopravní kontrole v centru Ostravy. Muž je podezřelý z podílu na organizovaném nedovoleném překročení státních hranic.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Informovala o tom mluvčí severomoravské policie Soňa Štětínská. Za zatčením hledaného muže stojí náhoda. Policejní hlídka si všimla v Poděbradově ulici vozidla, jehož řidič na sebe pozdě večer upozornil rychlou jízdou.

"Hlídka auto zastavila a začala s kontrolou dokladů. Muž za volantem předložil požadované doklady. Pohledu policistů však neunikl spolujezdec. Toho vyzvali k prokázání totožnosti. Muž neměl u sebe žádný doklad. Uvedl, že vše má na ubytovně. Policisté nakonec zjistili, že se jedná o 23letého muže z okresu Uherské Hradiště,“ řekla mluvčí.

"Od kolegy ze stálé služby, který ověřil údaje v Schengenském informačním systému, obdrželi informaci, že muž je nebezpečná a mezinárodně hledaná osoba, která má být zadržena a vydána do do žadujícího státu, kterým je Itálie,“ dodala Štětínská.

Policisté proto muže na místě zadrželi. "Dále vyrozuměli příslušného státního zástupce a Národní centrálu Sirene. V této chvíli je mezinárodně hledaný muž v policejní cele,“ uvedla mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám