Hlavní obsah

Policie zatím nezná příčinu úmrtí novorozence nalezeného u zastávky na Přerovsku, nařídila pitvu

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Policisté, kteří šetří případ mrtvého novorozence, jehož tělo bylo v neděli nalezeno v katastrálním území obce Lhotka na Přerovsku, čekají na výsledky pitvy, která by měla odhalit příčinu jeho úmrtí. Právu to v pondělí řekla policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Tělo novorozence bylo převezeno do Ústavu soudního lékařství, kde bude provedena soudní pitva. V současné době se k okolnostem případu i s ohledem na to, že případ je na samém počátku šetření, nebudeme prozatím blíže vyjadřovat a poskytovat další informace,“ uvedla mluvčí.

Mrtvé novorozeně bylo nalezeno v neděli vpodvečer. „Oznámení jsme přijali před půl šestou na linku 158,“ konstatovala mluvčí. Mrtvé tělo leželo podle dostupných informací pod zastávkou u potoka ve směru ke Lhotce, malé obci nedaleko Přerova.

Lhotka má jen několik desítek obyvatel. Ty nález překvapil. Domnívají se, že si okolí obce vyhlédl k odložení mrtvého dítěte někdo cizí. Případ šetří podle informací Práva kriminalisté z územního policejního odboru v Přerově, nepřevzali si jej tedy krajští kriminalisté, kteří by jej šetřili v případě, že by bylo zřejmé, že šlo o násilné úmrtí.

Reklama

Výběr článků

Načítám