Hlavní obsah

Policie zatím nezná příčinu Hlinkovy nehody

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

Policie zatím nedokáže odpovědět na otázku, proč došlo v pondělí ke střetu nákladního automobilu Avia se Škodou Superb kouče hokejové reprezentace Ivana Hlinky. Zraněním pak Hlinka podlehl v karlovarské nemocnici. "Vyšetřování tohoto případu je na počátku," řekl v úterý policejní mluvčí Pavel Valenta. Vyslechnut zatím nebyl ani řidič avie.

Foto: Archiv BIC
Článek

Nehoda se stala na výjezdu z Karlových Varů, kde měl řidič nákladního automobilu přijíždějícího od Prahy z dosud nezjištěných příčin přibrzdit a po smyku se dostal až do protisměru. [celá zpráva]

Hlinkův služební vůz v tu chvíli mířil do golfového areálu v Olšových Vratech, kam mu zbývalo ujet sotva pět kilometrů.

Podle Valenty byla obě poškozená vozidla hned po nehodě zajištěna pro odbornou expertízu. Ta by měla dát odpověď na to, zda například došlo u nákladního automobilu k poruše na brzdném systému nebo k jiné závadě.

"To ale chvíli potrvá, očekáváme, že by výsledky expertízy mohly být známé zhruba do dvou týdnů," uvedl mluvčí.

Ridiče avie zatím nevyslechli

Jak dále řekl, policisté musí rovněž vyslechnout devětadvacetiletého řidiče, který patrně nehodu způsobil. To ale zatím nebylo vzhledem k jeho zdravotnímu stavu možné. Po nehodě byl s vážnějším zraněním hospitalizován v karlovarské nemocnici. "Dokud to jeho zdravotní stav nedovolí, nemůže k výslechu dojít," dodal Valenta.

V současné době je řidič Avie ve stabilizovaném stavu a není v ohrožení života, řekla v úterý mluvčí karlovarské nemocnice Zdeňka Marková. "Kromě jiného utrpěl otřes mozku a v nemocnici zůstává na pozorování," poznamenala.

V šetření je i příčina Hlinkova úmrtí, kterou by měla odhalit až pitva pravděpodobně v Plzni. Čtyřiapadesátiletý trenér podlehl podle dostupných informací těžkým vnitřním zraněním. Lékaři se ho snažili 40 minut resuscitovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám