Hlavní obsah

Policie zahájila stíhání organizátora CzechTeku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Policie zahájila trestní stíhání organizátora technoparty CzechTek 2005 Václava Šrouba, viní ho z poškozování cizí věci. ČTK to bez bližších podrobností v sobotu sdělil sám Šroub, který si od firmy Ital Invest pronajal na Tachovsku na přelomu července a srpna pozemek. Na něm se měla konat technoparty, kterou však policie tvrdě rozehnala.

Článek

Zásah policie hájila tím, že účastníci setkání poškodili i přilehlé pozemky. Rozměr pronajaté louky byl podle odpůrců, kteří vycházejí ze zkušeností z minulých ročníků technoparty, pro očekávaný počet tanečníků malý.

Policejní těžkooděnci technaře rozehnali za pomoci slzného plynu a vodních děl. Zásah si vyžádal desítky zraněných na obou stranách.

Postup policie u obce Mlýnec na Tachovsku už odsoudil Senát jako nepřiměřeně tvrdý, ve středu se jím bude zabývat vláda. Na schůzi senátního výboru pro lidská práva Šroub zopakoval, že už v pátek ráno, kdy se začali k louce první technaři sjíždět, policii ukázal nájemní smlouvu, která účastníky technoparty opravňovala ke vstupu na pozemek. Přesto policie auta na louku nevpustila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám