Hlavní obsah

Policie zadržela plukovníka armády s miliónem korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA/BRNO

Policie zadržela tento týden důstojníka české armády, u něhož je podezření, že byl zapleten do korupce. Měl u sebe milión korun. Zadržen byl s dalšími dvěma lidmi. Podle televize Prima byl zadržen přímo při podezřelé transakci a byl delší dobu sledován.

Článek

"Já mohu potvrdit, že v tomto týdnu se realizoval případ, kde od středy figurují tři obvinění, z nichž jeden je důstojníkem armády ČR," uvedl  pracovník Útvaru pro odhalování korupce a finanční kriminality Policie ČR.

Mluvčí ministerstva obrany Andrej Čírtek ČTK potvrdil, že policie v úterý zadržela vojáka, ale další podrobnosti ani hodnost nechtěl sdělit. Podle něj "může informace poskytovat jen policie, která případ šetří."

Podle informací České televize je z přijetí úplatku ve výši miliónu korun podezřelý plukovník Miroslav Beňo, ředitel odboru infrastruktury na ministerstvu obrany, který je zodpovědný ze zadávání veřejných zakázek. Uplatit ho podle veřejnoprávní televize měl jednatel firmy Fides, která plní armádní zakázky. Podle ČT bez výběrového řízení získala i velkou zakázku na ostrahu muničních skladů.

Odbor infrastruktury ministerstva obrany má na starosti investiční výstavbu, rekonstrukci a modernizaci infrastruktury, nákup nemovitého majetku a vykonává funkci zadavatele veřejných zakázek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám