Hlavní obsah

Policie zadržela palcátový gang z Tábora

Tábor

Osmičlenný gang lupičů zadrželi minulý týden čeští a rakouští policisté. Podle kriminalistů mají na svědomí přepadení majitele domu v Táboře, na kterého si vzali palcát.

Foto: Policie ČR

Lupiči nechali na místě činu palcát.

Článek

Gang lupičů řídil podle zjištění policie muž z Česka, kromě něj byli členy Turek, Íránec, dva Rakušani nebo Češka dlouhodobě žijící v Rakousku. Tři lidé byli zadrženi v ČR, zbytek v Rakousku.

Loupežné přepadení v Táboře: Pachatelé útočili palcátem

Krimi

Přepadení táborského domu se odehrálo v únoru. „Parta si mezi sebou měla rozdělit, podle jednotlivých úloh, několik milionů. Chtěli loupit, krást, ale také pravděpodobně své oběti mučit, snad aby vyzradily ukryté cennosti či peníze,“ informoval mluvčí policie Jiří Matzner.

Foto: Policie ČR

Zbraň, kterou gang použil při přepadení.

Foto: Policie ČR

Zbraň, kterou gang použil při přepadení.

Po naplánování vyrazili do Tábora, kde vtrhli do rodinného domu a vzbudili majitele. Ten se začal intenzivně bránit a lupiči nakonec odešli s nepořízenou. V domě navíc nechali tašku s obuví, palcát a nářadí. Jedna ze stop nakonec vedla k jejich zadržení.

Všichni byli obviněni z loupeže, za kterou jim hrozí až 15 let vězení. V minulosti měli problémy se zákonem v souvislosti s drogami. „Zůstal jeden otazník. Proč útočili palcátem a kde ho vzali?” zamyslel se Matzner.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám