Hlavní obsah

Policie zadržela několik lidí podezřelých z vloupání v okolí Prahy

– Praha • Aktualizováno

Středočeská policie v pátek oznámila, že má v souvislosti s vykrádáním domů v okolí Prahy podezření na několik osob. V kraji zadržela několik podezřelých a nevyloučila, že je mezi nimi také člen organizované skupiny. Zda byl někdo obviněn, není jasné.

Gang zlodějů JeseniceVideo: Novinky

 
Článek

Počty případů vykradených domů se začaly zvyšovat od loňského září především na jižním okraji metropole, který zahrnuje část okresů Praha-východ a Praha-západ. Policisté nejdříve oznámili, že vykradačský gang může mít na svědomí přes 120 případů. Později upřesnili, že s vyšetřovanou sérií souvisí zhruba polovina. Od začátku roku eviduje policie v celém kraji zhruba 185 vloupání do domů, kolik souvisí se sérií, není jasné. Na jihu Prahy eviduje policie od začátku roku 30 vloupání.

Policie řeší v Jesenici u Prahy další případ vloupání

Krimi

Od začátku roku počet případů vloupání do domů podle policie klesá. „Od začátku tohoto roku je tam pokles, jediné, co mohu říci, že máme určitě podezření na konkrétní osoby," řekl v pátek novinářům ředitel středočeské policie Václav Kučera.

Policie podle něj každoročně zadrží řadu zlodějů, kteří domy na území kraje vykrádají. Několik jich zadržela i letos. "Můžeme z toho usuzovat, že někdo z nich páchá i tuto sériovou činnost," uvedl Kučera.

Málo policistů

Starostové jsou znepokojení, Jesenice se obrátila se žádostí o pomoc na ministra vnitra Jana Hamáčka (ČSSD). V otevřeném dopise ho požádala o zvýšení počtu policistů v regionu kolem Prahy. K výzvě se připojilo pět desítek starostů, lidé také podepisují petici. Hamáček starostům vzkázal, že policie maximálně posílila stavy a dělá vše pro dopadení pachatelů.

Málo policistů nejen ve Středočeském kraji, ale i v Praze mají dočasně vyřešit nováčci. Poté, co úspěšně absolvují základní tříměsíční přípravu, budou podle ministra vnitra Jana Hamáčka (ČSSD) minimálně na několik měsíců umístěni do regionu s výrazným podstavem.

„Od února tohoto roku policisty po dokončení základní odborné přípravy neposíláme rovnou na jejich útvary, ale na dobu zpravidla tří měsíců je přidělíme do regionů, které mají podstav,“ vysvětlil ministr a doplnil, že kromě středních Čech a Prahy se jedná také o Liberecký kraj.

Gang zlodějů dál straší obce za Prahou, vznikla petice

Krimi

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám