Hlavní obsah

Policie zadržela muže, který měl vyhrožovat otravou vody

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Pražané si mohou oddychnout. Policie v pátek chytila 55letého muže, který podle kriminalistů vyhrožoval, že kyanidem a rtutí otráví pitnou vodu v hlavním městě. Vyděrač požadoval od radnice peníze, jinak že hrozbu splní.

Článek

Pokud soud prokáže zadrženému muži vinu, hrozí mu až tři roky vězení.

Kriminalisté z Prahy 1 nyní vyšetřují motivy jeho činu. Policejní rada má podezřelého ještě dnes obvinit z obou trestných činů a a navrhnout vazbu, dodala Miklíková. Podrobnější informace chce policie zveřejnit až v během příštího týdne

V ručně psaném dopise, který byl doručen na adresu primátora v úterý kolem poledne, vyděrač konkrétní sumu neuvedl. "Hrozil otrávením vody v úterý a pak ve středu odpoledne. Hrozbu nesplnil, neozval se a nepřesnil částku peněz, kterou chce," řekl ve středu primátor Pavel Bém.

Primátor zdůraznil, že v úterý do čtvrt hodiny od obdržení dopisu uvedl do pohotovosti odbor krizového řízení, strážníky, uvědomil policii.

"Bezpečnostní opatření stále trvají u nádrží, z nichž Praha bere pitnou vodu," uvedl primátor, který je původní profesí psychiatr. Z psychiatrického pohledu odesilatele dopisu označil za osobnost, která nejeví žádné znaky závažné duševní poruchy.

Reklama

Výběr článků

Načítám