Hlavní obsah

Policie zadržela mladíka podezřelého z vraždy v chatě na Táborsku. Zabíjel kvůli nářadí

– Tábor
Právo, kal

Jihočeští kriminalisté zadrželi 22letého mladíka z Tábora, který podle nich zavraždil muže (46), jehož tělo se našlo v úterý v chatové osadě na Táborsku. Společně s ním byli obviněni i jeho dva kumpáni (37 a 38 let), kteří o vraždě věděli, ale neoznámili ji. Právo o tom ve čtvrtek informoval mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner s tím, že mladík se k vraždě přiznal.

Foto: Policie ČR

Místo vraždy na Táborsku

Článek

„Pitva potvrdila, že byl muž zavražděn. Zadržený dvaadvacetiletý mladík muže zabil po předchozí hádce, a to tak, že mu zasadil mnoho bodnořezných ran. Napadený na místě zemřel. Tělo oběti pak na pozemku ukryl a zamaskoval různými předměty. Jeho dva starší společníci, kteří o vraždě věděli, poté společně vykradli dům i garáž zavražděného. Odcizili nářadí a další movité věci, které měli v úmyslu později prodat,“ uvedl Matzner.

Na trojici upozornil kriminalisty náhodný svědek, který trojici mužů slyšel na ulici, jak si o ukradeném nářadí vyprávěli. Zazněla totiž věta, že nářadí ten muž už potřebovat nebude.

„Policisté měli jen málo informací. Nicméně pátrání je přivedlo do jedné z chatových osad na Táborsku, kde v úterý dopoledne tělo muže zakryté větvemi a odpadem našli,“ řekl mluvčí jihočeské policie.

Až výjimečný trest

Podle kriminalistů se oběť se svým vrahem pravděpodobně znala. Vyšetřovatel nejmladšího muže obvinil z trestného činu vraždy, krádeže i porušování domovní svobody, jeho starší společníky z neoznámení trestného činu, krádeže a porušování domovní svobody.

„Na všechny tři obviněné podal vyšetřovatel podnět k návrhu na jejich vzetí do vazby. V případě odsouzení hrozí mladíkovi i výjimečný trest, neboť muže zabil velmi surovým způsobem,“ dodal Matzner.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám