Hlavní obsah

Policie zadržela hledaného recidivistu, který na Kroměřížsku vyráběl pervitin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kroměříž

Kriminalisté na Kroměřížsku zadrželi pětatřicetiletého hledaného recidivistu, který nenastoupil do výkonu trestu odnětí svobody za drogovou trestnou činnost. Spolu s ním skončili v policejní cele další dva muži a jedna žena. O případu v pátek informovala policejní mluvčí Lenka Javorková, po muži se podle ní pátralo od konce loňského roku.

Foto: Policie ČR

Nástroje k výrobě pervitinu. Ilustrační foto

Článek

Policie zjistila, že se muž ukrývá na Kroměřížsku, kde pokračoval v trestné činnosti, podle mluvčí vyráběl a prodával pervitin.

„V úterý v brzkých ranních hodinách policisté ze zásahové jednotky v rodinném domku v obci na Kroměřížsku hledaného muže a spolu s ním další tři osoby zadrželi. Všichni čtyři jsou uživatelé drog, při zadržení byli pod vlivem pervitinu,” uvedla Javorková.

Gang vyrobil podle policie pervitin za 60 milionů, vařilo se i na jachtě

Krimi

Při domovní prohlídce podle mluvčí kriminalisté našli kompletní varnu pervitinu, laboratorní vybavení a velké množství chemických látek.

„Objevili i pervitin a střelný prach, kvůli kterému si na místo přivolali pyrotechnickou službu, která vyhodnotila, že nalezené množství střelného prachu je zákonem povolené,” sdělila Javorková.

„S ohledem na množství různých chemických látek kriminalisté zasahovali v ochranných oblecích. Všechny nalezené nebezpečné látky byly následně z místa odvezeny,” dodala.

Z neschopenky řídil drogový byznys, plány gangstera Papeže utnula zásahovka

Krimi

Dva ze zadržených, pětatřicetiletého a sedmačtyřicetiletého muže, který je majitelem domku, kriminalisté ve středu obvinili z nedovolené výroby omamných látek.

„Mladšímu obviněnému, který pervitin vyráběl, hrozí až desetiletý trest odnětí svobody a staršímu, který poskytl k výrobě a prodeji drogy prostory, až pětileté vězení. Třetího zadrženého muže a ženu jsme propustili na svobodu,” uvedla mluvčí.

Drogový boss Satan z Vimperka skončil

Krimi

Hledaný pětatřicetiletý muž je recidivista, který má v rejstříku trestů čtyři záznamy pro drogovou trestnou činnost. Podle policie je dlouhodobým uživatelem pervitinu, k výrobě drogy se přiznal.

„Po sdělení obvinění jsme ho eskortovali do výkonu trestu odnětí svobody. Obviněný nikde nepracoval, jeho hlavní zdroj příjmů byl z prodeje pervitinu. Suroviny potřebné k výrobě si objednával prostřednictvím internetu nebo vozil ze zahraničí,” doplnila Javorková. Kriminalisté na případu nadále pracují.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám