Hlavní obsah

Policie zadržela deset celníků kvůli případu tzv. lihové mafie

Zlín
Aktualizováno

Kriminalisté zadrželi několik lidí, podle České televize celníků, v souvislosti s obchodováním s nezdaněným lihem. Vyšetřování se týká podezření z nedbalosti, řekl mluvčí Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) Pavel Hanták.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Radek Březina u olomouckého soudu přiznal, že je hlavou lihové mafie

Článek

Policie zatím nikoho neobvinila, kauzu dozoruje zlínská pobočka brněnského krajského státního zastupitelství, dodal. Na případ upozornila Česká televize (ČT), podle níž detektivové zadrželi deset celníků.

Celníci jsou podle ČT podezřelí z toho, že nedbalostí přispěli tzv. lihové mafii kolem obžalovaného Radka Březiny k daňovým únikům za miliardy korun. Rozsudek v kauze vynese olomoucký krajský soud 22. prosince. [celá zpráva]

V případu s nelegálními obchody s lihem se zodpovídá v organizované skupině sedm obžalovaných v čele s Březinou. Na daních podle obžaloby stát připravili o rekordních 6,7 miliardy korun.

Obžalovaní většinou svou vinu přiznali. Kauzou lihové mafie se olomoucký krajský soud zabývá rok. Kromě Radka Březiny jsou všichni obžalovaní souzeni na svobodě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám