Hlavní obsah

Policie vyšetřuje záhadné úmrtí chodce na silnici u Kuřimi

– Brno
Právo, Miroslav Homola

Původně to vypadalo jako běžná dopravní nehoda s tragickým koncem. Před šestou ráno v sobotu dostali policisté hlášku, že na silnici v Kuřimi ve směru na Brno leží ve vozovce mrtvý muž. Normální neštěstí, dalo by se říci. Ale případ nakonec není zdaleka tak běžný, jak se mohlo zpočátku zdát.

Článek

Podle dalších informací bylo na místě střetu ne jedno, ale dvě auta. Nejprve se zjistilo, že obětí nehody je sedmadvacetiletý muž z Kuřimi. Jeho tělo přejel Slovák v Peugeotu 406. Vzápětí za ním jelo další auto a tělo rovněž zdevastovalo.

Oba otřesení řidiči zůstali na místě do příjezdu vyšetřovatelů. Nyní se ale ukazuje, že nešťastník mohl na silnici ležet už v době příjezdu prvního vozu a šofér ho zřejmě neviděl. "Na místě je soudní znalec a další specialisté Více podrobností zatím nelze uvést,“ řekla v sobotu ráno Novinkám policejní mluvčí jihomoravského kraje Andrea Straková.

Vyšetřovatelé pracují i s variantou, že muž mohl na silnici ležet kupříkladu i kvůli těžké zdravotní indispozici nebo opilosti. Blíže však napoví až nařízená soudní pitva. Silnice byla dočasně uzavřena.

Reklama

Výběr článků

Načítám