Hlavní obsah

Policie vyšetřuje trolejbus na sloupu v Otrokovicích jako obecné ohrožení

Zlín

Policisté vyšetřují úterní nehodu trolejbusu v Otrokovicích na Zlínsku, při které bylo zraněno 13 lidí, jako trestný čin obecného ohrožení. Kloubový trolejbus ze zatím neznámé příčiny najel na sloup trakčního vedení, přední část vozu zůstala ve vzduchu. Policie už zná totožnost 22 cestujících z trolejbusu.

Foto: HZS Zlínského kraje

Havarovaný trolejbus v Otrokovicích.

Článek

Přesný počet lidí jedoucích v trolejbusu v okamžiku nehody není znám. „Chtěli bychom proto vyzvat ostatní pasažéry, kteří cestovali v inkriminovaný čas trolejbusem číslo 6, aby se ozvali na linku 158. Nemůžeme vyloučit, že se někteří zranění z trolejbusu dostaví k lékařskému ošetření později, tím může dojít k nárůstu počtu zraněných osob,” uvedla zlínská policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Foto: Romana Stehlíková, MÚ Otrokovice

Havarovaný trolejbus v Otrokovicích.

Nehoda se stala po 11.00. „Kriminalisté zajistili poškozený trolejbus až do doby skončení prověřování případu. V rámci trestního řízení budou zkoumat záznamové zařízení z trolejbusu, aby mohli vyloučit technickou závadu či výrobní vadu trolejbusu a zjistili průběh jízdy a nehodový děj,” uvedla Kozumplíková.

Foto: HZS Zlínského kraje

Na místě nehody pomáhali přivolaní záchranáři.

Příčina nehody není známá, není vyloučena ani zdravotní indispozice šestapadesátiletého řidiče, který se lehce zranil a je v nemocnici. Policie jej vyslechne po jeho propuštění z nemocnice. Nehodu policisté vyšetřují jako obecné ohrožení z nedbalosti, za které hrozí dva roky až osm let vězení. Škoda byla vyčíslena na více než tři milióny korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám