Hlavní obsah

Policie vyšetřuje podezřelé úmrtí ve zlínské nemocnici, pacientka se mohla napít louhu

Novinky, kub, alf
Zlín
Aktualizováno

Policie prověřuje trestní oznámení, které podali na neznámého pachatele příbuzní starší ženy, která zemřela v Krajské nemocnici T. Bati ve Zlíně. Pacientka zemřela po endoskopickém zákroku. Souvislost s úmrtím však není prokázána. Policie pracuje i s verzí, že se místo sterilní látky pacientka napila louhu.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Nemocnice ve Zlíně (ilustrační foto)

Článek

Žena zemřela 21. března, stalo se tak po lékařském vyšetření. Trestní oznámení bylo podáno tento týden v pondělí.

„Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti a zjišťují veškeré informace, které se k tomuto případu vztahují a které s ním souvisí,” sdělila mluvčí policie Monika Kozumplíková.

Policisté nařídili soudní pitvu. „Budou zejména zkoumat, zda se na úmrtí ženy podílela další osoba. Mimo jiné úkony trestního řízení budou žádat vyhotovení dalších odborných vyjádření," uvedla mluvčí.

Nemocnice potvrdila, že ji policie na základě trestního oznámení kontaktovala. „Předali jsme jí požadované informace a dokumenty, podrobnosti ale vzhledem k probíhajícímu vyšetřování nemůžeme sdělit," uvedl mluvčí nemocnice Egon Havrlant pro ČTK.

Na anesteziologicko-resuscitačním oddělení leží v současné době podle ředitele nemocnice Radomíra Maráčka i další pacientka, u které lékaři zjistili poškození trávícího traktu. Ta je však podle ředitele při vědomí. „Čeká se, jak se její stav bude dál vyvíjet. V ohrožení života není,“ řekl Maráček.

Současně potvrdil, že nemocnice již přijala taková opatření, aby u vyšetření nemohlo docházet k záměně sterilní vody s dalšími látkami.

Během dvou týdnů se jedná již o druhé trestní oznámení podané v souvislosti s vážnými zdravotními komplikacemi v Krajské nemocnici T. Bati ve Zlíně. V tom prvním se pacienti a zdravotnický personál nakazili salmonelózou.

Reklama

Výběr článků

Načítám