Hlavní obsah

Policie vyšetřuje fotbalový faul

– NOVÝ JIČÍN
Právo, Josef Gabzdyl

Policejní dohru má květnové fotbalové utkání III. třídy novojičínského okresu Bartošovice - Jistebník nad Odrou. Hráč Jistebníku nyní přišel oznámit, že ho tehdy protihráč bezdůvodně hrubě fauloval a způsobil mu tak vážné zranění.

Článek

Zápas vyhráli jednoznačně 6:0 hosté z Jistebníku. Kaňkou souboje se stal střet  z 36. minuty, který však oba aktéři popisují zcela jinak. "Odkopl jsem míč z obrany na půlku soupeře a v tom se přiřítil protihráč a skluzem mi prošlápl nohu," popsal zraněný 35letý Radim Výtisk z Ostravy a zůstává skálopevně přesvědčen, že to bylo úmyslné. "Míč už byl zcela někde jinde, i rozhodčí sledoval hru na druhé půlce. Chtěl mě trefit."

Dvacetiletý Aleš Sokolík z Bartošovic takovou verzi naprosto odmítá: "Jsem hrozně překvapený, že po více jak dvou měsících jde kvůli tomu na policii. Šlo o běžný souboj, do skluzu jsme šli oba, to potvrzovali i jejich hráči. Mohu to prokázat," konstatoval.

Utkání bylo kvůli příjezdu sanitky na půl hodiny přerušeno. Rozhodčí Sokolíka vyloučil a později od disciplinární komise vyfasoval osmnáctiměsíční zákaz.

Obránce má v noze šrouby

Výtisk skončil s otevřenou zlomeninou lýtkové a holenní kosti pravé nohy v ostravské fakultní nemocnici na operačním stole. "Operace už byly dvě a další mají následovat. V noze mám šrouby, na nemocenské budu ještě nejméně tři čtvrtě roku. A s fotbalem jsem skončil," povzdychl si Výtisk s tím, že jako horník přichází každý měsíc o dost peněz.

Navíc je možné, že fotbalový souboj skončí u soudu. Po oznámení Výtiska zahájili policisté vyšetřování události. "Objasňujeme a prověřujeme skutečnosti důvodně nasvědčující tomu, že byl spáchán trestný čin ublížení na zdraví," uvedl novojičínský policejní mluvčí Zbyněk Tomšík. Policisté si už vyžádali zápis o utkání i z disciplinární komise, rovněž vyslechnou hráče, rozhodčí a další svědky.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám