Hlavní obsah

Policie vyloučila rasový motiv žhářského útoku v Bedřišce

Právo, Novinky, Petr Nový, Aleš Honus
Ostrava
Aktualizováno

Severomoravská policie v pátek oficiálně potvrdila, že v souvislosti se žhářským útokem na domek romské rodiny v ostravské osadě Bedřiška obvinila dva sousedy napadených. Žena a její syn byli obviněni z pokusu o vraždu a skončili ve vazbě.

Článek

„Za útokem stál komplex osobních sporů, které ovšem z našeho pohledu nebyly nijak zásadního charakteru. Byla to spíše emotivní záležitost,“ řekla státní zástupkyně Brigita Bilíková. Konkrétní spory nechtěla rozvádět, řekla ale, že zadržení spolupracují.

Obviněné ženě hrozí 15 až 20 let vězení nebo výjimečný trest, mladistvému pět až deset let.

„V tuto chvíli můžeme jednoznačně vyloučit jakýkoliv podíl poškozených na této věci, stejně tak můžeme vyloučit i extremistický motiv,“ řekl kriminalista Josef Kubánek.

Policie zatýkala v Bedřišce ve středu ráno, kdy zadržela ženu, jejího druha, bratra a dva syny. Později tři zadržené propustila. Na policii odjela ve středu také rodina napadených, která podávala svědectví.

Žháři zaútočili na dům v polovině března. Zápalná láhev dopadla do dětského pokoje, kde spala dívka. Láhev se nerozbila, díky tomu nezačala hořlavina uvnitř hořet, chytil jen kus koberce od knotu. Dívku náraz láhve probudil a oheň včas uhasila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám