Hlavní obsah

Policie vyhlásila celostátní pátrání po mužích, které nechala propustit Kovářová

Právo, Radim Vaculík
Česká Lípa

Policie v České Lípě vyhlásila v pátek celostátní pátrání po Rudolfu Tesárkovi a Josefu Blažkovi, kteří se nevrátili do vězení k odpykání desetiletého trestu za domluvenou krádež 74 miliónů korun z vozu bezpečností služby v Hořicích na Jičínsku.

Článek

Oba muže v červnu pustila na svobodu tehdejší ministryně spravedlnosti Daniela Kovářová, která jim přerušila výkon trestu a zároveň v jejich prospěch podala kontroverzní stížnost pro porušení zákona.

Jenže nástupce Kovářové ve funkci Jiří Pospíšil (ODS) vzal v srpnu stížnost zpět a v září pak hradecký krajský soud vyzval odsouzené k nástupu za mříže, kde si zatím odseděli jen dva roky.

Na adresách, které Tesárek s Blažkem při červnovém propuštění uvedli, se však ani jeden nezdržuje a výzvu tedy neobdrželi. Proto soud před několika dny vydal na oba muže příkaz k dodání do výkonu trestu a jejich zatčení dostala na starosti kriminálka v České Lípě.

„Zatím jsme je nenašli, v místě trvalého bydliště se nezdržují, proto jsme po nich vyhlásili pátrání,“ uvedla v pátek mluvčí českolipské policie Ivana Baláková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám