Hlavní obsah

Policie vtrhla do pražských growshopů

– Praha

Policie opět zasahuje v takzvaných growshopech, obchodech s potřebami pro pěstování konopí na výrobu marihuany. Razii provádí na několika místech v Praze. Podle Českého rozhlasu - Radiožurnálu je policie třeba ve velkoobchodu se zahradnickými potřebami na Žižkově.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

"Akci provádíme na několika místech v Praze, ale v tuto chvíli je nemůžeme upřesnit ani uvést jiné bližší informace. Akce totiž ještě neskončila," řekla mluvčí pražských policistů Andrea Zoulová.

Podle České televize policie zadržela majitele největšího českého growshopu Michala Otipku.

Radiožurnál uvedl, že policisté zabavují vybavení pro pěstování například v Praze 9 nebo ve velkoobchodě v Praze 3. Majitel velkoobchodu je podle rozhlasu policejním zásahem znechucený, protože prý neprodává nic, co by podporovalo přímo pěstování konopí.

Zátah na prodejny s potřebami pro pěstování konopí zahájila policie zhruba před dvěma týdny. Zkontrolovala přibližně stovku objektů, v nichž zajistili nejen zboží, ale i 16 pěstíren konopí. Přes čtyři desítky lidí pak obvinila ze šíření toxikomanie a dalších 32 z tohoto trestného činu podezírá.

Šíří prý toxikomanii

Prodejci i majitelé obchodů se podle policejního prezidia dopustili šíření toxikomanie tím, že nabízeli a veřejně prezentovali materiály propagující pěstování a užívání marihuany. Policie začala zasahovat proti growshopům na základě paragrafu o šíření toxikomanie a loňského výroku Nejvyššího soudu, kdy byli k podmíněnému trestu za šíření toxikomanie odsouzeni majitelé jednoho květinářství.

Zásah zdůvodnila i tím, že v Česku od roku 2007 přibývá tzv. vnitřních pěstíren konopí a spolu s tím i kamenných a internetových obchodů, které nabízejí potřebné technologie.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám