Hlavní obsah

Policie v Ostravě postřelila zabarikádovaného muže, v domě měl výbušný systém

Právo, ČTK, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

V jednom z rodinných domů v ostravské čtvrti Poruba se ve středu dopoledne zabarikádoval muž, policistům se podařilo jej zakrátko zadržet. Měl u sebe nástražný výbušný systém. Na policisty namířil zbraň, ti ho střelili do nohy. Sanitka ho následně odvezla do nemocnice.

Ředitel moravskoslezské policie Tomáš Kužel k zásahuVideo: Aleš Honus, Právo

 
Článek

Nepotvrdily se informace, že muž byl bývalý policista, ani údaje, podle nichž měl doma blíže neurčené chemikálie.

Policisté na místo dorazili dopoledne na základě oznámení příbuzných a známých. Podle nich muž asi měsíc obydlí neopustil a rodina se o něj bála. „Na místě policisté zjistili, že muž žije. Pohledem přes okno zjistili, že v domě může být nástražný výbušný systém. Zahájili jsme vyjednávání,” uvedl ředitel moravskoslezské policie Tomáš Kužel.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zásahová jednotka zadržela zabarikádovaného muže.

Vyjednávání nebylo úspěšné, hrozilo riziko výbuchu, a proto policisté zásahové jednotky a pyrotechnik vnikli do domu a muže zadrželi. Ještě předtím namířil na policisty svou zbraň, zasahující policisté jej postřelili. „Je v péči lékařů,” uvedl Kužel. Dodal, že během zásahu došlo i ke spuštění výbušného systému a policisté museli urychleně objekt opustit. „Zjišťujeme přesně, co se stalo. Jak byl výbušný systém nebezpečný,” řekl ředitel.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Policisté zasahují ve Vřesinské ulici v ostravské části Poruba, kde se zabarikádoval v bytě neznámý muž.

Podle reportéra Práva, který je na místě, jde o dům nedaleko místní sokolovny. Bezprostřední okolí však policisté uzavřeli a nikoho nepouštějí dovnitř, odklánějí také dopravu. Policie evakuovala obyvatele v okolí stovek metrů.

Sanitka odváží do nemocnice postřeleného pachateleVideo: Aleš Honus, Právo

Oslovení sousedé údajně muže příliš neznali. V domě měl bydlet s manželkou a dvěma dětmi. Nějaký čas ho ale neviděli.

Foto: Aleš Honus, Právo

Policie uzavřela okolí domu

Podobnou situaci policisté řešili 17. května v Havířově. V jednom z bytů se uzavřel jednatřicetiletý muž. Ten obydlí dokonce před zásahem policie zapálil. Zranil sebe i pět zasahujících policistů. Kriminalisté jej převezli do psychiatrické léčebny. Podezřelý je z obecného ohrožení, obviněn ještě nebyl.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Policisté v Ostravě-Porubě

Reklama

Výběr článků

Načítám