Hlavní obsah

Policie v Hradci Králové chytla hned dva opilé řidiče v jednom autě

– Hradec Králové

Rovnou dva opilé řidiče chytila policejní hlídka v noci na středu v Hradci Králové. Při řízení se vystřídali, protože jeden z cizinců neuměl zajet ke stojanu u čerpací stanice. Policistům pak přiznali, že slavili narozeniny a mysleli si, že alkohol už vyprchal.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Hlídka zastavila volvo se třemi cestujícími u pumpy v ulici Pilnáčkova po půlnoci a 31letého šoféra požádala o dechovou zkoušku. Ta byla pozitivní s hodnotou 3,3 promile.

Policisté však měli podezření, že auto řídil muž sedící na sedadle spolujezdce. To se jim potvrdilo, když zhlédli kamerové záznamy. „Tohoto muže policisté také podrobili dechové zkoušce. Výsledek byl opět pozitivní, a to 2,4 promile. Policisté oba muže zadrželi a převezli na služebnu,“ uvedla mluvčí policie Eva Kormošová.

Muži pocházející podle policie z východní Evropy uvedli, že slavili kamarádovy narozeniny, ale došly jim cigarety. Měli to tři kilometry na pumpu, a tak vyrazili autem.

Pili prý jen desítky a slivovici 

„Jelikož muž, který řídil jako první, nevěděl, jak zajet ke stojanu, těsně před vjezdem ho vystřídal druhý muž. Ten ujel cca 20 m, zaparkoval a opět usedl na sedadlo spolujezdce,“ popsala mluvčí policie.

Oba shodně přiznali, že vypili tři desítky a asi tři panáky slivovice. „Ani jeden z nich se prý necítil opilý a předpokládali, že z nich alkohol již vyprchal,“ konstatovala Kormošová.

Muži jsou podezřelí z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což jim hrozí až rok ve vězení. Případ je veden ve zkráceném řízení, a tak již v pátek se podívají do soudní síně.

Reklama

Výběr článků

Načítám