Hlavní obsah

Policie uzavřela vyšetřování Kellovského

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Návrhem na podání obžaloby ukončila policie rozsáhlé vyšetřování havířovského podnikatele Petra Kellovského a dalších sedmi osob, obviněných z pokusu o téměř miliardový podvod na švýcarskou pobočku Deutsche Bank. Právu to v pondělí potvrdila severomoravská policejní mluvčí Dagmar Bednarčíková.

Článek

O vznesení obžaloby by měl v nejbližších týdnech rozhodnout státní zástupce. Petr Kellovský a dalších sedm osob jsou od poloviny minulého roku stíháni kvůli tomu, že si měli opatřit falešné šeky v hodnotě bezmála jedné miliardy korun a chtěli je výrazně pod cenou udat ve Švýcarsku. Bance by tak vznikla škoda za 490 miliónů korun.

Sedm podezřelých policie zatkla loni na počátku léta, Kellovský skončil v rukou kriminalistů až 5. září poté, co se několik týdnů skrýval a pátral po něm Interpol.

Policie nyní navrhuje všechny obviněné postavit před soud pro přípravu trestných činů podvodu a padělání a pozměňování peněz. "Bylo prokázáno, že mělo dojít k obohacení všech zainteresovaných. K dokonání trestných činů nedošlo, policie zajistila při prohlídce motorového vozidla 15 257 šeků a dalších 2994 šeků vydala policistům příbuzná jednoho z obviněných," dodala mluvčí.

Většina zadržených vazební cely již na podzim opustila a jejich trestní stíhání pokračuje na svobodě. Spolu s Kellovským zůstali ve vazbě už jen dva obvinění.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám