Hlavní obsah

Policie ukončila koncert neonacistů u Prahy

PRAHA

Policisté v noci zasáhli proti účastníkům koncertu příznivců neonacismu, kteří se sešli v Jenči u Prahy. Kvůli podezření z páchání trestné činnosti vyzvali organizátora, aby akci rozpustil. Účastníci se poté rozešli.

Článek

"Byla tam páchána trestná činnost. Organizátor dostal výzvu, aby akci ukončil, potom se účastníci rozešli," uvedl středočeský policejní mluvčí Pavel Truxa. Trestná činnost se podle něj týkala podpory a propagace hnutí směřujících k potlačení práv a svobod člověka. Někteří účastníci koncertu údajně hajlovali.

Na soukromé oslavě se v jenečské restauraci sešlo asi 80 lidí. Podle policie je možné, že mezi nimi byli i pravicoví extremisté, kteří v sobotu pochodovali Plzní.

Plzeňská demonstrace neonacistů skončila zhruba po třech hodinách bez incidentů. Pravicoví extremisté, kterých se v Plzni shromáždily podle policie dvě stovky, šli z náměstí Emila Škody u autobusového nádraží na náměstí Republiky, část z nich se pak vrátila zpět. Účast byla o polovinu nižší, než policie očekávala.

Reklama

Výběr článků

Načítám