Hlavní obsah

Policie ukázala video z dopadení zabarikádovaného hackera. Na dveře použili hydrauliku

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policisté v pátek zveřejnili video z dopadení osm let hledaného hackera v Ostravě. Na zveřejněných záběrech je vidět, že se k němu museli policisté dostávat násilím.

BEZ KOMENTÁŘE: Policie v Ostravě dopadla osm let hledaného hackeraVideo: Novinky

 
Článek

Zákrok byl pro policisty velmi náročný. Hledaný muž si totiž upravil dveře tak, aby odolaly násilnému vstupu. Opatřeny byly několika zámky a odolaly i policejnímu beranidlu.

"Policisté museli nakonec na místo povolat hasiče a použít jejich hydraulické zařízení k otevření dveří. I po otevření dveří se však hledaný odmítl vzdát, schoval se do skříně a nakonec se snažil přesvědčit policisty o tom, že není tím, koho hledají," řekla Novinkám policejní mluvčí Markéta Janovská.

Policie pátrala po muži, který se naboural do účtů několika desítek klientů banky, od roku 2008. Lovcům lebek z Policejního prezidia se ho podařilo vypátrat až letos. Muž se v domě rodičů ukrýval před nástupem do vězení, kam ho v roce 2011 poslal soud. Nějaký čas mezitím pobýval i v zahraničí.

Foto: Aleš Honus, Právo

Dům, ve kterém byl hacker dopaden.

Krajský soud v Ostravě poslal tehdy 31letého muže do vězení, protože se pokusil z účtů vysát tři milióny korun. Podle obžaloby se rafinovaným způsobem zmocnil bezpečnostních a identifikačních údajů osmi desítek klientů banky. Podařilo se mu nabourat do počítačů dvou ostravských vysokých škol, ze kterých studenti prováděli bankovní operace pomocí služby internetového bankovnictví. [celá zpráva]

"Na hledaného byl vydán příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody a zároveň evropský zatýkací rozkaz pro trestné činy neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, podvod ve stadiu pokusu a neoprávněný přístup k počítačovému systému a nosiči informací ve stadiu pokusu," dodala Janovská.

Policisté muže převezli do věznice, kde si odpyká svůj trest.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám