Hlavní obsah

Policie tuší, odkud vylétl dělobuch na Spartě, a shání jednoho z fanoušků

– Praha
Novinky, Jaroslav Soukup

Policie už tuší, odkud vylétl při pondělním utkání Sparty s Brnem dělobuch, který zranil dvanáctiletého chlapce. Chtějí z tohoto důvodu vyslechnout muže, který se v dané době na těchto místech pohyboval. O spolupráci při jeho identifikaci požádali i veřejnost.

Článek

Podle záznamů Sparty a prvotní výpovědi pracovníka bezpečnostní agentury se nejdříve zdálo, že dělobuch hodil právě tento muž, který je označen kroužkem na videu TV Prima, policie však takovéto spekulace odmítla.

Oldřich Čech, vedoucí 9. oddělení policie v pražských Letňanech, který případ vyšetřuje, řekl, že podle dosavadního šetření se policie domnívá, že předmět vylétl právě z prostoru, kde se dotyčný muž pohyboval. Jeho identitu prozatím strážci zákona neznají. Žádají proto veřejnost o spolupráci, neboť chtějí, aby dotyčný podal vysvětlení k dění na stadiónu.

Chlapce v pondělí večer poranil podomácku vyrobený dělobuch. Hráči i realizační tým incident odsoudili, distancovalo se od něj i jádro sparťanských ultras [celá zpráva].

Prozatím policisté vyšetřují incident jako výtržnictví, na základě výsledků znaleckých posudků by mohlo dojít i k překvalifikování případu na nedovolené ozbrojování či obecné ohrožení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám