Hlavní obsah

Policie stíhá další komisaře v souvislosti s uplacenými řidičáky

Novinky, val

Policisté z Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality zahájili trestní stíhání proti dalším třem zkušebním komisařům a jednomu učiteli autoškoly, kteří jsou údajně zapleteni v případu vydávání řidičských průkazů za úplatek.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

"V rámci vyšetřování navíc rozšířili trestní stíhání šesti již obviněných zkušebních komisařů a pěti učitelů autoškoly pro přijetí úplatku při dalších zkouškách odborné způsobilosti," uvedl Jaroslav Ibhej, tiskový mluvčí policejního prezidia.

"Učitelé autoškol byli obviněni z podplácení zkušebních komisařů. Ti přebírali úplatky za to, že zajistili žákům autoškoly bezproblémové a úspěšné vykonání závěrečné zkoušky k získání či rozšíření řidičského oprávnění," dodal.

Svým jednáním se podle něj komisaři dopustili úmyslného zneužití pravomoci úřední osoby.

Počet trestně stíhaných komisařů z pražského magistrátu tak vzrostl ze čtrnácti na sedmnáct. Stíhaných učitelů autoškol je sedm. Dotyční se dopustili trestných činů přijetí úplatku a zneužití pravomoci úřední osoby, respektive trestného činu podplacení.

Policie provedla razii kvůli uplaceným řidičským průkazům na magistrátě letos 17. května. Zároveň provedli kontroly autoškol na několika místech v Praze. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám