Hlavní obsah

Policie šetří zřícení haly v Kladně jako obecné ohrožení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KLADNO

Sobotní tragédii v Kladně, při které zemřeli po zřícení haly dva lidé a další čtyři byli zraněni, vyšetřují kladenští kriminalisté pro podezření z obecného ohrožení. Zatím nebyl nikdo obviněn, policisté zatím nemají k dispozici bližší informace o možných pachatelích.

Článek

Podle mluvčí kladenské policie Jany Šteinerové je vyšetřování teprve na začátku. Při neštěstí byli tři lidé zraněni těžce. Muži s lehčím zraněním se podařilo samostatně vyprostit a utéct. [celá zpráva]

Dosavadní vyšetřování ukázalo, že muži opuštěné haly bývalého gigantu Poldi Kladno rozebírali a brali z nich železo, to prodávali do sběrných surovin.

Halu hlídají strážníci

Zřícená hala je nyní ohraničena páskou a hlídají ji strážníci kladenské městské policie. Na místo se v sobotu večer trousily skupinky zvědavců.

Mluvčí kladenské radnice Petra Kučerová však považuje za vyloučené, že by mezi sutinami haly a jejím okolí mohl někdo další opět krást železo.

Strážníci budou na místě do doby, než se město domluví s vlastníkem, jak bude objekt dál zabezpečen.  

Stav zraněných je stabilizovaný

V kladenské nemocnic skončili po neštěstí čtyři lidé. Jednoho z nich transportoval vrtulník do vojenské nemocnice ve Střešovicích, kde byl operován.

"V současné době je jeho stav stabilizovaný, ale velice vážný," řekla v neděli mluvčí nemocnice Iva Ruskovská. Muž má ohroženy zejména plíce a funguje mu špatně krevní oběh. Lékaři nyní čekají, jak se bude jeho stav vyvíjet dál.

Ve stabilizovaném stavu jsou podle ošetřujících lékařů v současnosti i pacienti, kteří zůstali v kladenské nemocnici. Jde o muže, jemuž musela být amputována noha v bérci, a čtrnáctiletého chlapce, který měl otevřenou zlomeninu nohy. Poslední ze zraněných odmítl v nemocnici zůstat a šel po ošetření domů.

Hala už mohla být zbourána

O dalším osudu narušené haly se má rozhodnout v pondělí, kdy se k situaci vyjádří statik. Vlastník podle kladenského primátora Dana Jiránka požádal už dříve stavební úřad, aby směl objekt zbořit. Rozhodování ale komplikovala skutečnost, že je majetek v zástavě.

Krádeže železa a dalších věcí v areálu jsou podle magistrátu prakticky na denním pořádku. Například v pátek odtud strážníci vykázali po upozornění ostrahy dvě desítky lidí. Někteří z nich vykopávali kabely a pálili je, aby získali kov.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám