Hlavní obsah

Policie sestavila portrét útočníka, který řidiči prorazil lebku šroubovákem

Praha

Policie sestavila identikit útočníka, který měl napadnout řidiče nákladního auta, jenž ho přistihl při vykrádání jeho auta. Kriminalisté rovněž zveřejnili nové podrobnosti, jež by je mohly dovést k pachateli. Zloděj poškozenému v říjnu v Praze prorazil lebku šroubovákem.

BEZ KOMENTÁŘE: Napadení zachytila kamera. Archivní záběryVideo: Policie ČR

 
Článek

„Identikit hledaného, který vznikl v úzké spolupráci s poškozeným, ze 70 procent odpovídá skutečnosti. Respektive horní polovina obličeje a hlavy je reálná téměř ze sta procent, neboť jsou zde vyobrazeny především zmiňované brýle a čepice,“ uvedl mluvčí policie Tomáš Hulan.

Policie rovněž zveřejnila fotografie čepice a brýlí stejně jako tři fotografie z videozáznamu, na kterých jsou podle detektivů důležité detaily. Na jedné je zachycen obličej pachatele, na druhé kalhoty, které podle policie používají pracovníci bezpečnostních agentur.

Foto: Policie ČR

Identikit jako ho sestavila policie s poškozeným

„Jedná se o tmavé kalhoty, možná takzvané kapsáče, které mají na vnější boční straně stehen výrazné, vystouplé kapsy. Podstatný může také být světlý, možná bílý, možná stříbrný lem švu kalhot, který je zřejmý na spodní části nohavice,“ popsal Hulan.

Na poslední fotce zaujala policisty kostkovaná bunda, jež je svým vzorem netradiční a mohla by být vodítkem k útočníkovi.

Foto: Policie ČR

Detaily, které mohou být při pátrání důležité. Zleva kostkovaná bunda, kapsáčové kalhoty a obličej pachatele.

Poslední indicie se týká samotného místa přepadení. Muž podle vyšetřovatelů nebyl na konci října v ulici Švábky poprvé. „Před pronásledovatelem totiž hledaný po krádeži utekl cíleně do přilehlého dvora. Tudíž musel s největší pravděpodobností vědět, že tento dvůr je průchozí a on má možnost v útěku před poškozeným pokračovat,“ konstatoval mluvčí.

Foto: Policie ČR

Útočníkova čepice

Ve dvoře je navíc ubytovna, takže pachatel mohl místo znát díky tomu, že tam bydlel nebo chodil na návštěvu. Jakékoliv informace o totožnosti pachatele nebo jeho pobytu přijme linka 158.

Foto: Policie ČR

Útočníkovy brýle

Přistižený zloděj se k řidiči zachoval velmi brutálně. K útoku použil šroubovák a šoféra třikrát bodl do hlavy ostrou hranou nástroje. Bodal takovou silou, že napadenému jedním z úderů dokonce prorazil lebku. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám