Hlavní obsah

Policie rozprášila drogový gang Vietnamců, léky dováželi z Polska v granulích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Dvacet lidí zadržela a obvinila Národní protidrogová centrála kvůli výrobě a prodeji pervitinu v několika krajích Česka. Většina obviněných jsou Vietnamci, Češi jim pomáhali při hledání nemovitostí. V jednom z míst našli policisté 22 kilogramů drogy připravené k distribuci narkomanům.

BEZ KOMENTÁŘE: Laboratoře na výrobu metamfetaminuVideo: Policie ČR

 
Článek

Podle policie šlo o dva samostatné případy, které mají mnoho společného. Droga byla určena převážně na vývoz a na její výrobu byl používán pseudoefedrin z léků dovážených ve velkém z Polska. Laboratoře se nacházely v Karlovarském, Plzeňském a Středočeském kraji a Praze.

Foto: Policie ČR

Drogy a látky nalezené při domovních prohlídkách.

„V jedné z varen se podařilo zajistit zatím největší množství metamfetaminu na jednom místě, přes 22 kilogramů krystalů již zabalených a nadepsaných pro dodání předem dohodnutým velkoodběratelům,“ uvedl ředitel centrály Jakub Frydrych.

V akci nazvané Stříbro policisté našli velké černé skládky chemických látek v severozápadních Čechách, které byly odpadem z průmyslové výroby metamfetaminu a zdrojem nebezpečného zamoření okolního prostředí.

Léky přímo z lékárny

Dělba práce byla jasně rozdělena. „Zločinecké skupiny tvořily téměř výhradně pachatelé původem z Vietnamu. Jednalo se z velké části o osoby s kriminální minulostí, často drogovou trestnou činností. Občané České republiky byli skupinou převážně využíváni k zajištění objektů pro umístění varen,“ konstatoval ředitel.

Foto: Policie ČR

Varna drog

Léky dovážené z Polska ukrývali dealeři v autech, například ukryté v balení granulí pro psy. Léky podle zjištění kriminalistů unikaly také přímo z jedné z polských lékáren.

„Při operacích byly kromě průmyslových provozů, 22 250 g metamfetaminu a 4000 g metamfetaminu v nedokončené fázi výroby, zajištěno několik kilogramů tablet s obsahem pseudoefedrinu v podobě léku Galpseud, velké množství chemických látek potřebných pro výrobu metamfetaminu a finanční hotovost přesahující 2,5 milionu korun,“ informovala mluvčí centrály Barbora Kudláčková.

Foto: Policie ČR

Vyrobené drogy

Celkem 20 lidí policie obvinila z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za které obviněným hrozí vězení v délce až 12 let. Kriminalisté však nevylučují rozšíření stíhání.

Reklama

Výběr článků

Načítám