Hlavní obsah

Policie rozbila gang kšeftařů s luxusními auty

Novinky, kub
Praha

Čeští policisté se účastnili mezinárodního vyšetřování organizované skupiny lidí podezřelých z krácení daní při obchodu s luxusními auty. Vozidla značek jako Porsche, Ferrari nebo Bentley mířila z Evropské unie do zemí bývalé Jugoslávie. O případu v pátek informoval mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) Jaroslav Ibehej.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Na vyšetřování pracovali detektivové z NCOZ v rámci mezinárodního policejního úřadu Europol. Skupina převážně Chorvatů podle policie založila v Česku několik firem, které obchodovaly s luxusními vozidly.

„Měla být nakupována v jednom státě EU a následně dodávána zájemcům ze zemí bývalé Jugoslávie za výhodnou cenu, dosaženou neoprávněným zkrácením daně v řetězci nastrčených společností se sídly v jiných státech EU,“ sdělil v pátek Ibehej.

Kriminalisté našli u gangu podezřelého z krádeží ježky k zastavení policejních aut

Krimi

Čeští kriminalisté provedli několik domovních prohlídek. „Akce probíhala rovněž v Německu a v Chorvatsku, kde byly zadrženy osoby řídící tuto organizovanou skupinu a rovněž došlo k zajištění značné sumy peněz v hotovosti,“ uvedl mluvčí. Finanční částky ani počet zadržených lidí policie neupřesnila.

Podle chorvatských médií, která o případu rovněž informovala, se obchody týkaly několika desítek aut, například značek Porsche, Ferrari, Lamborghini, Rolls Royce a Bentley, v hodnotách za desítky tisíc eur.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám