Hlavní obsah

Policie propustila muže, který se přihlásil jako sexuální násilník. Má alibi

Praha

Pražští policisté bez obvinění pustili na svobodu dvaadvacetiletého muže, který se přihlásil na Zlínsku na policii, protože se poznal na záběrech, které policie zveřejnila v rámci pátrání po sexuálním násilníkovi z pražského metra.

Foto: Václav Jirsa, Právo

Dva z útoků se staly ve stanici metra Muzeum.

Článek

Muž byl převezen do Prahy, kde ale policisté při výslechu zjistili informace, které vrhly na případ jiné světlo.

”Na základě těchto informací nakonec nedošlo k obvinění zmiňovaného mladíka, a to minimálně do té doby, dokud nebudou tyto skutečnosti kriminalisty ověřeny. Tedy buď zcela jednoznačně potvrzeny, nebo jednoznačně vyvráceny,” uvedl pražský policejní mluvčí Tomáš Hulan

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Mladík tvrdí, že v době, kdy měl útoky spáchat, byl v zaměstnání ve Zlíně, což podle TV Prima písemně potvrdil jeho zaměstnavatel. Mladík tvrdí, že muž na záběrech z metra je mu jen velmi podobný.

Tři útoky na ženy

Násilník má na svědomí tři sexuální útoky. V prvním případě si na nástupišti ve stanici Muzeum počkal na to, až si jím vytipovaná žena nakročí k nástupu do vlakové soupravy. Pak sáhl ženě pod minisukni na genitálie a potom okamžitě utekl. „Napadená atak hodnotila jako velice nepříjemný, ale hlavně jako značně bolestivý,“ uvedl Hulan.

K druhému případu došlo na Můstku, kde si dvaadvacetiletý násilník nejdříve několik minut vybíral oběť, kterou se stala dívka v minisukni opouštějící metro.

Třetí napadení se stalo u schodů ve vestibulu opět na Muzeu, kde natlačil mladou dívku ke zdi, nadzvedl jí sukni a osahával genitálie. "Dívka se ale bránila a velice nahlas zakřičela. Toho se útočník zalekl a utekl," doplnil Hulan.

Útoky se odehrály 5. května, 18. června a 3. července.

Reklama

Související témata:

Související články

V pražském metru řádil sexuální násilník

Kriminalisté dopadli mladíka, který v pražském metru ohrožoval a sexuálně napadal ženy. Muž se přihlásil dobrovolně poté, co se informace o pátrání po něm...

Výběr článků

Načítám