Hlavní obsah

Policie pronásledovala podezřelého z vraždy ženy v Kamenici, ten se zastřelil

– Praha • Aktualizováno
Novinky, ok, jap, kub

Čtyřicetiletý muž podezřelý z vraždy ženy v Kamenici na Praze-východ se v pátek dopoledne zastřelil, když ho chtěla zkontrolovat hlídka u rybníka. Policisté museli varovně střílet do vzduchu, řekl Novinkám mluvčí policie Pavel Truxa.

Kriminalisté na místě nálezu podezřeléhoVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Mluvčí policie řekl, že kriminalisté narazili na muže v okolí Kamenice. "V rámci kontroly nereagoval na výzvy policie," uvedl mluvčí. Policisté vystřelili do vzduchu varovné rány, přičemž vzápětí muž obrátil svou zbraň proti sobě a spáchal sebevraždu. Další podrobnosti zásahu Truxa kvůli vyšetřování neupřesnil.

Není zatím zřejmé, v jaké vzdálenosti od sebe policisté a podezřelý muž byli. Okolnostmi střelby strážců zákona se bude rovněž zabývat odbor vnitřní kontroly policie.

Kolem půl jedenácté do obce vyjeli také záchranáři. „Osoba utrpěla zranění neslučitelná se životem, záchranáři už jí nemohli pomoci,“ řekla Novinkám mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová.

Žena zemřela ve středu

Čtyřicetiletou ženu našli policisté po oznámení v části Nová Hospoda ve středu kolem druhé hodiny odpoledne. Utrpěla těžké zranění a byla převezena do nemocnice, kde později zemřela. Podle informací Novinek byla žena zastřelena.

Kriminalisté u domu v KameniciVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

Případu se ihned ujali krajští kriminalisté, kteří v domě a okolí zajišťovali stopy. Mimo jiné okolí prohledávali také policejní psovodi.

Ve čtvrtek policisté zveřejnili podobu podezřelého 40letého muže, podle nich měl být muž ozbrojený a zřejmě také nebezpečný. Zároveň uvedli, že případ vyšetřují jako vraždu. Podle zjištění Novinek byl podezřelý několikrát trestně stíhán.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám