Hlavní obsah

Policie pronásledovala kradené auto Prahou. Honičku ukončila nehoda

Praha

Bouračkou skončilo v neděli v Praze pronásledování kradeného auta. Šofér navíc nikdy neměl řidičský průkaz a byl pod vlivem drog. Kvůli nouzovému stavu, kdy se prohřešky posuzují přísněji, mu nyní hrozí až osm let vězení.

Policie pronásledovala kradené autoVideo: Policie ČR

 
Článek

Policisté se o auto Opel v Českobrodské ulici začali zajímat, když je databáze upozornila na to, že vozidlo je kradené. Upozornili další hlídky, protože měli obavu, že zastavení šoféra nebude jednoduché. Jakmile rozsvítili signál STOP, jejich domněnka se vyplnila, jelikož řidič začal ujíždět.

Patnáctiletá dívka z Brna vzala auto babičce a ujížděla policistům. Mladší bratr jel za ní

Krimi

Řidič projel několika ulicemi, až vjel na Jižní spojku, ze které chtěl následně sjet na ulici Chlumeckou. Zatáčku však nevybral a narazil do svodidla, které jej odhodilo stranou.

„Po nehodě se řidič snažil před policisty utéct, ti ho však dostihli a za použití donucovacích prostředků zpacifikovali,“ uvedla mluvčí policie Violeta Siřišťová.

Nikdy neměl řidičák

Hlídka zjistila, že 36letý muž nikdy neměl řidičský průkaz, v minulosti byl ve vězení za násilnou trestnou činnost, a test na drogy měl pozitivní. Auto bylo odcizeno 23. března na Praze 4.

„V současné chvíli je šestatřicetiletý muž obviněn ze spáchání trestného činu krádež, za což mu v případě odsouzení hrozí až osmiletý pobyt za mřížemi,“ konstatovala Siřišťová.

Dal si pár panáků vodky a ujížděl policii. Honičku ukončil až zastavovací pás

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám