Hlavní obsah

Policie po půl roce ukončila vyšetřování vraždy pumpařky na Mělnicku

Právo, Novinky, ok, rav
Mělník

Policie ukončila vyšetřování vraždy pumpařky v Nelahozevsi na Mělnicku. Případ teď dostane na stůl žalobce, který rozhodne o podání obžaloby. Informovala o tom v pátek mluvčí policie Vlasta Suchánková.

Kriminalista Aleš Pavlík k podezřelým z vraždy čerpadlářkyVideo: Novinky

 
Článek

„Kriminalisté skončili v těchto dnech prověřování případu přepadení benzinové čerpací stanice a vraždy čerpadlářky v Nelahozevsi a s návrhem na podání obžaloby celý spisový materiál předali státnímu zástupci k podání obžaloby,“ uvedla Suchánková.

Podle ní má spis asi tisíc stran a bylo vypracováno přes 20 expertiz. Mimo jiné z oborů daktyloskopie, biologie, genetika, mechanoskopie, balistika nebo chemie.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Dvaatřicetiletý David Š. přichází k soudu, který rozhoduje o vazbě.

Vražda se stala v noci na 3. prosince. Osmapadesátiletou čerpadlářku podle vyšetřovatelů usmrtil 32letý muž střelbou přes zavřené dveře, ačkoliv se prodavačka nebránila a chtěla se spíš schovat. Utekla do zadní místnosti čerpací stanice. Podezřelý muž držel zbraň nelegálně. Muži sebrali pokladnu se zhruba 10 tisíci korunami a cigarety za tři tisíce.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Policejní eskorta přivádí Ivaha H. na jednání o vazbě.

Čin prý nespáchal

Útočníky policie dopadla až v polovině ledna. Mladší 26letý muž byl zadržen v Kralupech nad Vltavou, staršího zadržela zásahová jednotka ve Vojkovicích v okrese Mělník. Následně byli vzati do vazby.

BEZ KOMENTÁŘE: Přepadení čerpací stanice na MělnickuVideo: Policie ČR

Starší z mužů při příchodu do budovy soudu v lednu vykřikoval, že čin nespáchal. Na místě prý v době vraždy vůbec nebyl a mladší z obou podezřelých si podle něj všechno vymyslel. „Cítím se jako Jiří Kajínek,“ oznámil údajný střelec David Š.

U soudu hrozí staršímu z nich za vraždu 15 až 20 let vězení i výjimečný trest, mladšímu za loupež dva až 10 let.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám