Hlavní obsah

Policie po brněnské bitce obviní další fotbalové chuligány

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Kriminalisté na základě televizních záběrů a fotografií z výtržností před fotbalovým ligovým utkáním v Brně mezi domácím celkem a Baníkem Ostrava připravují další obvinění. Právu to v úterý potvrdila policejní mluvčí Andrea Procházková. Policisté už obvinili z výtržnictví šestici chuligánů.

Foto: Igor Zehl , ČTK

Proti problémovým fanouškům především z řad baníkovců musela v neděli během utkání 1. FC Brno - FC Baník Ostrava zasahovat policie.

Článek

"Pečlivě vyhodnocujeme dostupné záběry a dalších přibližně šest osob by mohlo být v nejbližší době obviněno. Doufáme, že záznamy nám pomohou určit i další výtržníky,“ prohlásila mluvčí.

Na brněnském stadionu zatím sčítají škody. Podle ředitele 1. FC Brno Radka Běláka ještě sice nedorazily všechny faktury, nicméně náklady na zápas se vyšplhají do statisíců. "Je zničené ukotvení plotů za bránou, to jsme dělali před začátkem sezóny nové. Zatím nevíme, jak to spravit, aby to bylo pevnější,“ řekl Bělák.

:. BEZ KOMENTÁŘE: Ostravští fanoušci v Brně vtrhli na hřiště. Zdroj: TV Prima

Při nedělní bitce se na brněnském stadionu podařilo několika desítkám výtržníků proniknout na hřiště. Proti nim stálo přibližně 25 členů bezpečnostní agentury z Ostravy, na stadionu pak byly další tři stovky pracovníků agentur. "Ti se samozřejmě přesunuli na to kritické místo, ale nemohli jsme je tam mít postavené od začátku. Musíme hlídat celý stadion, nevěděli jsme, jestli se ti problémoví fanoušci nepokusí vmísit do jiných sektorů,“ dodal Bělák.

Řádění chuligánů utnula až stovka policejních těžkooděnců, kteří bez větších problémů zatlačili výtržníky nazpět.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám